11 Temmuz 2022 Pazartesi

Fasıl nedir, ne anlama gelir? TDK'ya göre fasıl kelimesinin sözlük anlamı - Hürriyet - Anlamı

Haberin Devamı

Fasıl kelimesi gün içerisinde farklı bölümlerde kullanılan sözcüklerden biridir. Kökeni Arapça olan bu sözcük için bölüm, devre, bütçe planlamasında bölümlerin hazırlanması ve devre anlamları taşımaktadır.

 Fasıl Nedir?

 Fasıl kelimesi Osmanlı zamanında hazırlanan tiyatro gösterimi olarak açıklanmaktadır. Aynı zamanda bölüm ve kısım anlamları da taşımaktadır.

 Ne Anlama Gelir?

 Fasıl kelimesi nakış, devre, kısım, bölüm, şarkı, saz ve semai gösterileri anlamlarına gelmektedir. Cümle içerisinde kullanımına göre fasıl kelimesinin anlamı da farklılık göstermektedir. Günümüzde birden fazla anlam taşıyan sözcüklerden biridir. Arapça kökenli olup zaman içerisinde dilimize kadar uzanan kelimelerden biridir.

 TDK'ya Göre Fasıl Kelimesinin Sözlük Anlamı

 Belirli bir dönem karşı karşıya kalınan durum için fasıl kelimesi kullanılmaktadır. TDK sözlük anlamında da belirli bir durum anlamına gelmektedir. Üstelik şarkı ve gösteri anlamları da taşımaktadır. Fasıl kelimesinin TDK karşılığı yapılan bütçe planlamalarında kısım kısım ve bölümlerin ayrılması anlamları olarak da ifade edilmektedir.

Adblock test (Why?)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder