1 Şubat 2022 Salı

Emprevizyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Emprevizyon İlkesi Nedir? - Milliyet - Anlamı


Emprevizyon kelime anlamı öngörülemezlik demektir ve olağanüstü durumların oluşması halinde kuralların esnetilerek görmezden gelinmesi anlamına gelir.

Emprevizyon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Emprevizyon özellikle hukuk alanında kullanılan ve hukuk terimi olarak bilinen bir kelimedir. Emprevizyon, öngörülemezlik ilkesidir ve hukuk alanında sık sık kullanılmaktadır. Bu nedenle kelimenin anlamını öğrenmek ve ne demek olduğunu bilmek gerekir.

Emprevizyon, olağanüstü durumların ortaya çıkması halinde tarafların ahde vefa gereğince istisna olarak bazı durumları görmezden gelmeleri anlamına gelir. Bu durumun kabul edilebilir olması için oluşan durumun mutlaka olağanüstü bir durum olması ve öngörülemez bir durumun oluşmuş olması gerekir.

Emprevizyon İlkesi Nedir?

Emprevizyon ilkesi, öngörülemezlik ilkesidir ve sözleşme kurulduğu zaman öngörülemeyen ya da öngörülmesi beklenmeyen bir durumun ortaya çıkması ile sözleşmesel olan ilişkilerde ahde vefa gerekliliğince edimlerin yerine getirilmesi ve kuralların istisna olarak görülmemesi anlamına gelir. Bu ilkenin geçerli olması için gerçekten beklenmeyen ve gerçekleşmesi ihtimal dahi olmayan bir durumun olması ve durumun da ihtimaller dahilinde bile olmaması oldukça önemlidir.

Adblock test (Why?)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder