12 Mayıs 2021 Çarşamba

Nebi Ne Demek? Tdk'ya Göre Nebi Kelime Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır? - CNN Türk - Anlamı

Nebi Ne Demek?

İnternet veya sosyal hayatın farklı noktalarında yaygın olarak duyulmaya başlayan nebi, Arapça kökenli bir kelime olup dilimize kadar girmiştir. Nebi kelimesi iki farklı anlama geliyor. Nebi kelimesinin ilk anlamı haberci olarak geçmektedir. Aynı zamanda haber alan anlamına gelen nebi kelimesi, İslam dininde kendisine kitap indirilmemiş peygamber demektir.

TDK’ya Göre Nebi Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Çok sıklıkla duyulan kelimelerin anlamlarının öğrenilmesi için ziyaret edilen ilk temel site olan TDK sözlük sitesinde, nebi kelimesi içinde araştırılmalar yapılmaktadır. TDK’ya göre nebi kelimesinin tam anlamı kendisine kitap indirilmemiş peygamber şeklinde geçmektedir. Arapça kökenli bir kelime olan nebi için merak edilen diğer bir konuda kelimenin cümle içindeki örnek kullanımıdır.

Nebi Kelimesinin Cümle İçinde Kullanımı

Farklı sınav veya ödevler için nebi kelimesinin cümle içinde örnek kullanımı merak edilmektedir. Arapçadan dilimize kadar ulaşmış olan nebi kelimesi, günlük hayatta sıkça karşımıza çıksa da anlamı ve cümledeki doğru kullanımı çoğu zaman bilinmemektedir. Nebi kelimesinin örnek cümle içindeki kullanımı şu şekildedir;

‘’Allah, her topluma bir nebi yollamıştır.’’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder