13 Mayıs 2021 Perşembe

Fatır Suresi Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Fatır Duası Faziletleri Ve Faydaları (Tefsir Ve Diyanet Meali Dinle) - CNN Türk - Anlamı

Fatır Suresi Türkçe

Elhamdü lillahi fatıris semavati vel erdı caılil melaiketi rusülen üli ecnihatim mesna ve sülase ve ruba' yezıdü fil halkı ma yeşa innellahe ala külli şeyin kadır. Ma yeftehıllahü lin nasi mir rahmetin fe la mümsike leha ve ma yümsik fe la mürsile lehu mim ba'dih ve hüvel azızül hakım. Ye eyyühen nasüzkürü nı'metellahi aleyküm hel mim halikın ğayrullahi yerzükulüm mines semai vel ard la ilahe illa hüve fe enna tü'fekun. Ve iy yükezzibuke fe kad küzzibet rusülüm min kablik ve ilellahi türceul ümur. Ye eyyühen nasü inne ve'dellahi hakkun fe la teğurrannekümül hayatüd dünya ve la yeğurranneküm billahil ğarur. İnneş şeytane leküm adüvvün fettehızuhü adüvva innema yed'u hızbehu li yekunu min ashabis seıyr. 

Arapça Okunuşu ve Anlamı

Hamd olsun gökleri ve yeri yaratan, melekleri de ikişer, üçer kanatlı elçiler yapan Allah'a mahsustur. Şüphesiz ki Allah'ın herşeye gücü yeter. Allah insanlar için rahmet açar. O mutlak güç sahibidir. Ayrıca hüküm ve hikmet sahibidir. Ey insanlar! Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Ey insanlar! Şüphesiz Allah'ın vaadi gerçektir. Dünya hayatı sakın sizi aldatmasın. Sakın çok aldatıcı olan şeytan, Allah hakkında sizi aldatmasın. İnkar edenler için çetin bir azap vardır. İman edip salih ameller işleyenler için ise bir bağışlanma ve büyük bir mükafat bulunur. 

Fatır Duası Faziletleri Ve Faydaları (Tefsir Ve Diyanet Meali Dinle)

Fatır Suresinin çok fazla fayda ve fazileti bulunur. Fatır Suresini okuyan kişiler mahlukat tarafından da sevilir. Her gün Fatır Suresinin okunması şeytanın şerrinden korur ve ömrü de bereketli olur. Fatır Suresi yazılıp araca konulduğu takdirde hırsızlara ve diğer tehlikelere karşı kişiyi korur. 

Fatır Suresi Konusu

Fatır Suresinde Allah'ın kudretinin delillerinden örnek verilmektedir. Ayrıca Hz. Muhammed'in önceki peygamberler gibi Allah katından mesaj getirmiş hak peygamberi olduğu anlatılır. 

Fatır Suresi İle İlgili Merak Edilenler

Fatır Suresinin en önemli mesajı Allah'ın tüm kudrete sahip olduğudur. Allah dilediği kadar fazlasını da yaratır. Çünkü kuşkusuz Allah her şeye kadirdir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder