22 Mart 2021 Pazartesi

Reaktör Nedir, Ne İşe Yarar? Reaktör Tdk Sözlük Anlamı Nedir? - Milliyet - Anlamı

Fizikte, yakıt ve enerji üretmenin çeşitli yolları bulunmaktadır. Bu sayede, çeşitli yöntemler aracılığıyla güç oluşturulabilir ve farklı işlemler gerçekleştirilebilir. Bu imkanlar, gelişmekte olan dünya için büyük önem taşımaktadır. Reaktörler de günümüz dünyası içerisinde en önemli itici güçlerden birini oluşturan yapılardır.

Reaktör Nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre reaktör yakıt olarak çevre havayı kullanmakta olan ve pervanelerin yardımını kullanmadan doğrudan doğruya tepki ile çalışan ve iki ucu açık boru biçiminde geliştirilmiş olan iticidir. Rektör kelimesinin ikinci bir anlamı da bulunmaktadır. Bu anlamı şu şekilde açıklanmaktadır; bir katalizör yardımıyla kimyasal tepkime oluşturarak üretim elde etmekte olan endüstri kuruluşu. Atom reaktörü bu açıklamaya örnek olarak gösterilebilir.

Reaktörü Ne İşe Yarar?

Reaktörlerin çok sayıda çeşidi bulunmaktadır. Tüm bunlar farklı alanlarda kullanılan yapılardır. Rektörler, genel olarak enerjiyi dengelemek ya da üretmek için kullanılır. Bundan dolayı sanayide büyük önem taşımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder