13 Mart 2021 Cumartesi

Prezantabl Ne Demek? Prezantabl Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı Nedir? - Milliyet - Anlamı


Prezantabl kelimesinin çeşitli anlamları bulunmaktadır. Sıfat niteliğinde kullanılan bu kelime, sunulabilir durumda olan şeyleri nitelemek amacıyla kullanılır. Fransızcadan dilimize geçmiştir. Prezantabl kelimesi üç farklı anlamda dilimiz içerisinde kullanılabilmektedir. Gelin bu üç anlama detaylı şekilde bakalım.

Prezantabl Anlamı Nedir?

Prezantabl, sunulabilir durumda olan anlamını taşımaktadır. Bir hazırlık yaptığımızda, hazırlığı tamamladığımız durumda prezantabl kelimesini kullanabiliriz. Diğer yandan prezantabl kelimesi, derli toplu ve düzenli kelimelerinin yerine de kullanılabilmektedir. Düzenli olmak toplum tarafından takdir edilen bir özelliktir. Bu özellik prezantabl kelimesi ile ifade edilebilir.

Prezantabl Kelimesinin Üçüncü Anlamı

Prezantabl kelimesinin üçüncü bir anlamı da bulunmaktadır. Bir nesne, çeşitli özellikleri bir arada bulundurabilir. Bir nesnenin bulundurmuş olduğu özelliklerin olumlu özellikler olması, prezantabl kelimesini kullanabilmemizi mümkün kılar. Yani bir nesne, olumlu olan özellikleri aynı anda bulundurabilen bir nesne ise prezantabl kelimesi kullanılabilir. Tüm bu alanlara baktığımızda prezantabl kelimesinin istenen bir ifade olduğunu anlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder