15 Mart 2021 Pazartesi

Muah Ne Demek? Sosyal Medyada Kullanılan Muah Kelimesi Ne Anlama Gelir? - Milliyet - Anlamı

Muah Arapça kökenli bir kelimedir. Muah kökü ile türeyen pek çok kelimeye Türkçeye girmiştir ve çeşitli anlamlar ile kullanılmaktadır. Muah kelimesi de farklı farklı şekillerde Türkçede kullanılmaktadır. Yazı okunduğunda kullanım şekilleri de iyi anlaşılacaktır.

Muah Ne Demek?

Aslında muah kelimesinin sözlük anlamı bulunmamaktadır. Daha çok muaf ile aynı anlamda kullanılmaktadır. Muaf ise ayrıcalık anlamını ifade etmektedir. Bir kişinin bir işten muaf olması yani sorumlu olmaması anlamındadır.

Muah kelimesi aynı zamanda öpücük anlamını ifade eden Türkçede şarkılarda da yer almaktadır. Etkili öpücük, istekli öpücük gibi anlamlarda sevgi gösterisi olarak kullanılan sözcüktür.

Bunun nedeni de bir kişiyi öperken dudakların ve ağzın çıkarmış olduğu sesin muah kelimesinin telaffuzuna benzetilmesinden dolayıdır.

Sosyal Medyada Kullanılan Muah Kelimesi Ne anlama Gelir?

Sosyal medya alanında da muah kelimesi aslında anlamının çok dışında kullanılmaktadır. Aslında bu kelimenin bir anlamı da bulunmamaktadır. Sadece sosyal medyada muah kelimesi geri dönüş yapılamayan durumlarda kullanılmaktadır. Örneğin sosyal medyada bir iş yapıyorsunuz ve mail attığınız kişi size dönüş yapmadı bu durumda birey muah kelimesini kullanabilmektedir.

Aynı zamanda sosyal medyada bu kelime, Türküm diyemeyenlerin Osmanlı torunuyum demesine benzetilmektedir. Laik döneme özlemi belirtmek amacıyla da sosyal medyada muah kelimesi kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder