15 Mart 2021 Pazartesi

Konfigürasyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Konfigüre Etmek Nedir? - Milliyet - Anlamı

Günlük yaşamımızda konfigürasyon kelimesini sık sık duyarız. Bu nedenle de kelimenin anlamı merak edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre konfigürasyon kelimesinin ne anlama geldiği sürekli araştırılmaktadır.

Konfigürasyon Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Konfigürasyon kelimesi dilimizde sıklıkla kullanılır. Bu kelime Fransızcadan dilimize geçmiştir. Yabancı kökenli olması sebebi ile Türkçe karşılığı sıklıkla merak edilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre konfigürasyon kelimesi yapılandırma anlamına gelmektedir. Cümle içinde de bu anlamı ile kullanılmaktadır.

Konfigüre Etmek Nedir?

Konfigürasyon kelime anlamı olarak yapılandırma anlamına gelmektedir. İngilizcedeki anlamı ise atomların uzayda dizilimleri ve düzenlerini ifade etmek için kullanılmaktadır.

Dilimizde genelde konfigüre etmek şeklinde kullanılan bu kelime düzenlemek ya da yapılandırmak anlamlarına gelmektedir. Konfigürasyon kelimesi bilgisayar sistemlerinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Bilgisayarda özellikle yazılım konfigürayonu ya da donanım konfigürasyonu ismi ile kullanılır. Bilgisayarı oluşturan parçalar ile bilgisayardaki programların ayarlanması bu kelime ile adlandırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder